Vagifem - behandlar torra underliv

Förstår du östrogen så förstår du Vagifem

Sitter du ner? Kanske står du upp. Kanske spelar det ingen roll. För både att sitta och gå kan ge obehag och smärta om du har torra slemhinnor i underlivet. Ofta beror besvären på östrogenbrist. Det pratas inte så mycket om dessa besvär, men faktum är att 47% av alla kvinnor i och efter klimakteriet drabbas av underlivsbesvär som beror på minskad östrogenproduktion.

Östrogen är viktigt, det hjälper bland annat blodgenomströmningen i underlivet, bidrar till att hålla slemhinnorna elastiska och tjocka, upprätthålla sekretproduktionen och skydda mot infektioner. Under klimakteriet börjar kroppens östrogenproduktion att minska, vilket kan leda till att slemhinnorna blir torra och sköra. Vagifem är en lokal behandling med östrogen och behandlar torrhet i underlivet orsakat av östrogenbrist.

 

Slemhinna

 

 


Använd alltid detta läkemedel enligt bipacksedel eller enligt anvisningar från din läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska. Östrogenbristen ska första gången vara konstaterad av läkare för att säkerställa rätt diagnos.

Vagifem® (estradiol), receptfritt läkemedel. Vaginaltabletter 18 st. Vagifem används för lokal behandling av besvär såsom torrhet eller irritation som orsakas av östrogenbrist i underlivet hos kvinnor efter sista regelbundna menstruationsperioden (menopaus). Östrogenbristen ska första gången vara konstaterad av läkare för att säkerställa rätt diagnos. Du måste tala med läkare om du inte mår bättre eller om du mår sämre efter 2–4 veckor eller om andra symtom uppträder. När du påbörjat behandling med Vagifem ska du gå på regelbundna läkarkontroller, minst en gång per år. Läs bipacksedeln noga.

 

Senast uppdaterad  2019-10-18

 

SE19VG00015

 

Vagifem finns receptfritt på alla apotek 


Symtomtest 


Faktablad - torra slemhinnor och Vagifem