Ski Team Novo Nordisk

ski team swedenSki Team Novo Nordisk är inte vilket skidlag som helst. Det är ett lag med 8 personer som vill utmana sig själva och krossa fördomar mot att kombinera idrott med sin typ 1-diabetes Därför kör Ski Team Novo Nordisk varje år ett utmanande tävlingslopp i längdskidor – för att inspirera, motivera och visa andra med diabetes att ingenting är omöjligt. Vi på Novo Nordisk är stolta att än en gång supportera detta härliga team.

Målet med Ski Team Novo Nordisk är att utveckla och jobba långsiktigt och noggrant med teamet i förhållande till deras träning. En målsättning är också att fungera som förebilder för barn som drabbats av sjukdomen.

För att lyckas med Ski Team Novo Nordisk har deltagarna en tränare, mentor och inspiratör som heter Robin Bryntesson. Robin är elitskidåkare och har typ 1-diabetes. Han har meriter som världsmästare, svensk mästare, världscupsegrare och har flera gånger deltagit i det klassiska Vasaloppet.

För att vara med i teamet behöver man ha erfarenhet av liknande prestationer och vara van att genomföra långvarig uthållighetsträning. Utlysning av lediga platser i teamet sker varje höst genom Robin Bryntessons kanaler.

 

Ski Team Novo Nordisk är en del av Novo Nordisk kontinuerliga arbete inom Changing Diabetes®

 

Senast uppdaterad:  den 11 februari 2020
SE20DI00009