Webbinarier on-demand

Bekväm och effektiv kompetensutveckling. Titta på våra inspelade webbinarier när och där det passar dig allra bäst. När du trycker på play-knappen ges du möjlighet att enkelt skapa ett konto så du får tillgång till allt material på sajten. Därefter startar valt webbinarium.

Vi kommer kontinuerligt lägga till nya webbinarier, så registrera gärna din e-postadress här så du får snabb information om våra nyheter. 


 


Hur viktigt är HbA1c egentligen?

(ca 10 min)

Här presenteras ny och viktig kunskap kring HbA1c som riskfaktor för komplikationer. Hur ska vi implementera de nya riktlinjerna i primärvården?

 
 


Nya guidelines inom typ 2-diabetes
– hur tänker man idag?

(ca 10 min)

Ta del av de viktigaste nyheterna kring nya riktlinjer för typ 2-diabetes och bakgrunden till dessa. Vad behöver du som specialist i allmänmedicin känna till?

 
 


Tidig kontroll av riskfaktorer kan förebygga komplikationer vid typ 2-diabetes 

(ca 10 min)

Komplikationer vid typ 2-diabetes är en stor börda för både individ och samhälle. De kan dock förebyggas genom god och tidig riskfaktorkontroll. Johan Jendle presenterar aktuell forskning på ämnet och hur internationella strategiska riktlinjer för vård av patienter med typ 2-diabetes ser ut.

 
 


Vill du veta mer om kardiovaskulärt
skydd och GLP-1-analoger?

(ca 1 timme)

Under detta webbinarium förklaras hur man bäst behandlar den kardiovaskulära patienten med typ 2-diabetes med GLP-1-receptoragonister.

 


 

 


Vill du veta mer om N8-GP?

(15 min)

En kort summering av N8-GP och de kliniska studieresultaten.

 


 

 

  

Senast uppdaterad:  den 13 augusti 2020

SE20DI00071