I mer än 90 år har vi förändrat diabetesvärlden

Bakom Novo Nordisk som vi känner det idag finns en spännande historia som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden. Det började med två små danska bolag, Nordisk Insulinlaboratorium och Novo Terapeutisk Laboratorium, som grundades 1923 respektive 1925. De två bolagen började producera den nya mirakelmedicinen insulin som nyligen upptäckts av två kanadensiska forskare.

Med det förflutna som grundval och med sikte på framtiden

Alltifrån de allra första dagarna hade både Nordisk och Novo siktet inställt på att utveckla produkter för att hjälpa människor med diabetes. Som ständiga konkurrenter kom de två företagen att utvecklas till att bli bland de allra bästa i sitt fack. När de till slut bestämde sig för att gå samman 1989 bildades Novo Nordisk. Ett företag som sedan dess vuxit snabbt och nu intar en ledarställning inom behandling av diabetes, hemofili, tillväxtbrist och hormonsubstitutionsterapi.

Idag visar Novo Nordisk Way ansvar gentemot patienter, anställda, samhället och våra aktieägare.

I framtiden kommer vi att fortsätta att bygga på det arv som vi fått efter grundarna av Novo Nordisk, och göra allt vi kan för att förändra diabetes. Genom vår historia vet vi att det är möjligt.


 

Senast uppdaterad:  2018-07-10


SE/WB/0618/0051

Grundarna

Läs om grundarna:
August & Marie Krogh, Hans Christian Hagedorn, August Kongsted och Harald & Thorvald Pedersen.

Grundarna