I mer än 95 år har vi förändrat diabetesvärlden

Bakom Novo Nordisk finns en spännande historia som sträcker sig mer än 95 år tillbaka i tiden. Det började med två danska små bolag, Nordisk Insulinlaboratorium och Novo Terapeutisk Laboratorium, som grundades 1923 respektive 1925. De två bolagen började producera den nya revolutionerande medicinen insulin som nyligen upptäckts av två kanadensiska forskare.

Med det förflutna som grundval och med sikte på framtiden

Ända sedan de allra första dagarna hade både Nordisk och Novo siktet inställt på att utveckla produkter för att hjälpa människor med diabetes. Som ständiga konkurrenter kom de två företagen att utvecklas till att bli bland de allra bästa inom sitt område. När de till slut bestämde sig för att gå samman 1989 bildades Novo Nordisk, ett företag som sedan dess vuxit snabbt och nu har en framstående ställning inom behandling av diabetes, hemofili, obesitas, tillväxtbrist och hormonsubstitution.

Idag visar Novo Nordisk Way ansvar gentemot patienter, anställda, samhället och våra aktieägare.

I framtiden kommer vi fortsätta arbeta på det arv som vi fått efter grundarna av Novo Nordisk, och göra allt vi kan för att förändra diabetes, hemofili, obesitas, tillväxtbrist och hormonsubstitution. Genom vår historia vet vi att det är möjligt.


 

Senast uppdaterad:  den 29 augusti 2019


SE19NNM00011

Grundarna

Läs om grundarna:
August & Marie Krogh, Hans Christian Hagedorn, August Kongsted och Harald & Thorvald Pedersen.

Grundarna