Novo Nordisk i Sverige

Ski Team Novo Nordisk

Ski Team Novo Nordisk är inte vilket skidlag som helst; det består av 8 personer med typ 1-diabetes som utmanar både sig själva samt omgivningens eventuella fördomar mot kombinationen elitidrott och typ 1-diabetes. Ett långsiktigt mål är också att fungera som förebilder för barn som drabbats av sjukdomen.
Ski Team Novo Nordisk.

Ski Team Novo Nordisk.

Ingenting är omöjligt

Därför kör Ski Team Novo Nordisk varje år ett utmanande tävlingslopp på längdskidor – för att inspirera, motivera och visa andra som lever med diabetes att ingenting är omöjligt. Vi på Novo Nordisk är mycket stolta över att ge vårt stöd till detta team.

Ski Team Novo Nordisk jobbar långsiktigt och noggrant för att utveckla träningen så den fungerar optimalt för varje person. För att lyckas arbetar deltagarna med tränaren, mentorn och inspiratören Robin Bryntesson. Han är elitskidåkare med typ 1-diabetes, med meriter som världsmästare, svensk mästare, världscupsegrare och har flera gånger deltagit i det klassiska Vasaloppet.

Är du eller någon du känner intresserad av ett delta?

För att vara med i teamet krävs erfarenhet av liknande prestationer och vana vid långvarig uthållighetsträning. Varje höst hittar du information om lediga platser i teamet i Robin Bryntessons sociala mediekanaler.