Använd alltid detta läkemedel enligt  bipacksedel eller enligt anvisningar från din läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska. Östrogenbristen ska första gången vara konstaterad av läkare för att säkerställa rätt diagnos.

Östrogenbrist i underlivet

Nästan hälften av alla kvinnor i och efter klimakteriet drabbas av problem i underlivet som torrhet, sveda och urinvägsinfektioner. Besvären kan bero på sjunkande östrogenhalter i kroppen. 

Östrogenbrist i underlivet

Låt inte torra slemhinnor hindra dig!

Underlivsbesvär är inget som du behöver leva med, det finns hjälp att få. Vagifem® är ett läkemedel som används lokalt i underlivet. Det innehåller östrogen för att lindra symtomen.

Om Vagifem®

Nu finns Vagifem 18-pack receptfritt på Apotek
Här hittar du Vagifem®

Du hittar det receptfria läkemedlet Vagifem® på de allra flesta apotek runt om i landet. Rådgör med din läkare innan du påbörjar behandling och om du har frågor gällande dina symtom. Lycka till!

Apotek

Tipsa en vän

Till skillnad från många andra klimakteriebesvär brukar inte underlivsbesvären gå över. Trots att mer än hälften av alla kvinnor drabbas är det många som inte vet vad det beror på. Hjälp en vän genom att dela med dig av din kunskap.

Tipsa din väninna

 

 

Se långa versionen av Vagifem® reklamfilm

 

Vagifem®

En lokal underlivsbehandling med östrogen som är enkel att applicera och som inte kladdar. Vagifem® har hjälpt kvinnor i Sverige i mer än 25 år, nu är det kanske din tur att bli hjälpt?


Vagifem® (estradiol), receptfritt läkemedel.

Vaginaltabletter 18 st.

Vagifem tillhör en grupp läkemedel som kallas hormonersättningspreparat (Hormone Replacement Therapy, HRT) och är för lokal användning.

Användning: Vagifem används för lokal behandling av besvär såsom torrhet eller irritation som orsakas av östrogenbrist i underlivet hos kvinnor efter sista regelbundna menstruationsperioden (menopaus).

Östrogenbristen ska första gången vara konstaterad av läkare för att säkerställa rätt diagnos.

Erfarenhet av behandling av kvinnor äldre än 65 år är begränsad

Varningar och begränsningar:

Rådgör med din läkare innan du använder Vagifem. När du påbörjat behandling med Vagifem ska du gå på regelbundna läkarkontroller, minst en gång per år. Vid dessa kontroller ska du diskutera med läkaren om fördelar och risker med fortsatt behandling. Gör regelbundna undersökningar av brösten enligt läkarens rekommendationer.

Vagifem är avsett för kvinnor vars menstruation har upphört. Om du skulle bli gravid ska du sluta använda Vagifem och kontakta läkare.

Läs bipacksedeln noga.

 

Senast uppdaterad: SE/VF/1214/0066(1)a(3) September 2017